Foraje fantani executate de specialisti

Desi se crede in general ca o fantana se poate face aproape de catre orice persoana cu ceva cunostinte empirice, exista o mare diferenta intre tipul de foraje fantani facut de amatori si cel executat de catre profesionisti. Noi suntem o echipa de specialisti in acest domeniu, cu o mare experienta in acest gen de lucrari, care va poate garanta efectuarea lucrarilor in mod stiintific, fapt care va va scuti de riscul unui esec total sau in cel mai bun caz de un foraj de proasta calitate.

Va oferim de asemenea o consultanta de specialitate, conlucrand cu ingineri geologi, specializati in hidrogeologie.

Specialistii nostri sunt capabili sa execute un put de pana la 50 m adancime, cu un diametru final de 280 mm si un spatiu inelar perfect, cu raza de 7 cm, care permite un volum dublu fata de lucrarile efectuate de neprofesionisti.

Foraje fantani cu o tehnologie moderna

Lucrarile noastre sunt executate de sondori calificati, instruiti in protectia muncii si cu echipamente de protectie. Pentru tubare folosim o tehnologie moderna, filtre Johnson, care au o suprafata activa perfecta pentru curgerea apei, intre 17 si 25%. Acest lucru permite un debit de apa suficient pentru a nu antrena nisipul in timpul curgerii, ceea ce ar duce la colmatarea fantelor. Pentru foraje fantani, in vederea formarii filtrului natural, utilizam pietris margaritar sort de 1-3 mm, astfel incat apa din fantana dumneavoastra va fi intotdeauna limpede. Fata de lucrarile executate empiric in care nu se folosesc centrorii, noi utilizam 3 sau 4, pentru a pozitiona exact tubulatura din PVC. Prin urmare, aceasta nu se va lipi de peretele gaurii, dand posibilitatea formarii unui filtru de pietris, cu ajutorul caruia apa va fi mereu limpede si curata.

Pompe submersibile folosite la foraje fantani

Pentru a izola straturile de adancime de cele de suprafata, folosim un material special, importat din Italia, denumit compactonita, care are o eficienta mult mai ridicata decat a cimentului care se utilizeaza de obicei de catre majoritatea firmelor de foraj, avand o aderenta perfecta la plastic. Pentru liftare, utilizam compresoare cu un debit de 500 l/min, deoarece aceasta operatie trebuie sa se faca la un debit superior celui de exploatare.

Pentru a masura denivelarea din timpul pomparii si a calcula eficienta forajului, dispunem de pompe submersibile de presiune cu senzori automatizati si electronivelmetre.

Executam foraje fantani pe baze stiintifice

Deoarece o fantana cum se facea in trecut nu mai poate fi considerata eficienta in ziua de astazi, echipa noastra de specialisti lucreaza pe baze stiintifice, care elimina din start posibilitatea rateului in executarea de foraje fantani. Noi interpretam datele de pompare pentru a stabili cu precizie atat debitul optim pentru exploatare, cat si adancimea ideala la care trebuie instalata pompa submersibila. Astfel eliminam riscul de innisipare si colmatarea fantelor filtrelor.

La sfarsitul lucrarilor, inmanam beneficiarului un raport final in care se afla toate datele necesare in eventualitatea unei denisipari ulterioare, insotit de desenul forajului, concluziile noastre si instructiunile de utilizare. In conditiile in care putul este exploatat conform instructiunilor noastre, acesta are o durata de viata de zeci de ani. Oferim si o garantie pentru o perioada de doi ani, in care veti beneficia de suportul nostru tehnic in mod gratuit.